DomovŠporti in gibanjeDomača vadba brez opreme

Domača vadba brez opreme

Žal je že tako, da nima vsak doma sobnega kolesa ali eliptičnega trenažerja, določene članske izkaznice za fitnes dvorane, telovadnice ali skupinske vadbe pa so včasih preprosto preveč za naš žep. Za tiste, ki si želite gibanja, pa vam denarnica onemogoča dostop do klasičnih opcij, smo tako našli vadbo, ki ne zahteva čisto ničesar drugega kot le vašo lastno težo.

- Oglas -

domača telovadba

Vadbo izvajajte krožno, kar pomeni, da pri vsaki izvedite toliko ponovitev, kot smo vam jih »naložili«, po možnosti brez predaha. Ko vse opravite, si lahko vzamete nekaj minut predaha, potem pa krožno vadbo ponovite še enkrat ali celo dvakrat.

Počepi

Počepi so lahko popolnoma drugačni, če jim dodate svojo težo. Popolnoma se vzravnajte in stojte z nogami narazen. Stopala naj bodo v širšem razmiku kot je širina ramen. Držite roke naravnost pred telesom v višini ramen, tako da bodo vzporedne s tlemi. Trup ohranite pokončno, križ pa bo med gibanjem rahlo izbočen. Napnite trebušne mišice in spustite telo kolikor daleč lahko tako, da boke potisnete rahlo nazaj in kolena upognete. V tem položaju ostanite nekaj sekund, potem pa se potisnite v izhodiščni položaj, vendar nikakor prehitro. Naredite petnajst ponovitev.

- Oglas -

Sklece

Predstavljajte si položaj, ki ga zavzamete pri delanju sklec. Če za oporo rok namesto tal vzamete klop, boste delali naklonske sklece. Če klopi nimate, bodo dovolj tudi stopnice. V tem položaju mora biti vaše telo kot ravna črta od gležnjev do glave. Ohranite ga v trdnem položaju in ga spustite, dokler se nadlakti ne spustijo pod komolce. Spet počakajte nekaj trenutkov in se potem vrnite v izhodiščni položaj. Ponovite dvanajstkrat.

Polmost

Lahko bi mu rekli tudi dvig bokov, vajo pa nedvomno poznate. Lezite na hrbet in pokrčite kolena, stopala pa imejte plosko na tleh. Roke položite odročeno pod določenim kotom (ne pravokotno), da boste morali bolj napeti boke, dlani pa naj bodo odprte navzgor. Potisnite trebuh noter in ga tako zadržite, potem pa boke dvignite tako, da stisnete zadnjične mišice in da bo vaše telo spet ravna črta od ramen do kolen. Ostanite v dvignjenem položaju nekaj sekund (ves čas stiskajte trebušne mišice) in se potem spustite na tla. Ponovite desetkrat.

Stranski dvig

Obrnite se na levo stran in zravnajte kolena. Dvignite zgornji del telesa na levi komolec in podlaket, za katero poskrbite, da bo zravnana naravnost pod levo ramo in pravokotna na telo. Roko položite na desni bok in spet potisnite trebuh navznoter, saj tako trenirate tudi trebušne mišice. Dvignite boke, da bo vaše telo spet kot ravna črta, in zadržite položaj za 30 sekund. Ponovite še na drugi strani, vsako stran trikrat in delajte jih izmenjaje.

Superčlovek

Lahko ste Superman ali Superwoman, lezite na trebuh in počivajte, glejte pa v tla. Dvignite okončine v zrak, pri tem pa naj bodo stopala narazen za dolžino enega stopala, roke pa iztegnjene naprej. Naredite pet ponovitev, potem pa roke odročite, da bodo pravokotno na vaše telo in spet dvignite okončine. Vsakokrat zadržite položaj kolikor dolgo lahko.

 

 

- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -