DomovPrehranaKoromač – odlična naravna pomoč pri napihnjenosti

Koromač – odlična naravna pomoč pri napihnjenosti

Blažje oblike napihnjenosti in prebavnih težav je vedno smiselno najprej napasti s pomočjo naravnih pripravkov. Ena najboljših izbir je zagotovo koromač, znan tudi pod imenom komarček. Znano je, da se pogosto uporablja v mešanicah čajev, namenjenih dojenčkom oziroma majhnim otrokom, vendar lahko močno koristi tudi odraslim.

- Oglas -

Koromač - zdrava zelenjava z našega vrta

Koromač je vsestransko uporaben za pripravo zdravilnih čajev

Iz različnih delov koromača si lahko pripravite različne vrste čajev za različne težave. Izdelava koromačevih pripravkov je dokaj enostavna in se je lahko loti vsakdo izmed nas. Seveda se je pri hujših in dolgotrajnih težavah obvezno potrebno posvetovati s svojim zdravnikom. Preverite, pri katerih težavah vam lahko pomaga koromačev čaj in kako ga pripraviti, da bo učinek čim boljši.

Dodatne koristi koromačevega čaja

Čaj je mogoče pripraviti iz različnih delov rastline. Pitje koromačevega čaja pa vam ne bo pomagalo le pri napihnjenosti, ampak je koromač znan po mnogih drugih pozitivnih vplivih na zdravje in počutje. Koromač tako pomaga tudi pri čiščenju krvi, uravnavanju hormonov, prispeva k zdravju srca in ledvic, olajša hujšanje, ublaži težave z dihali, odpravlja neprijeten zadah, spodbuja tvorbo mleka pri doječih ženskah, uničuje notranje parazite, pomaga pri zgagi in še mnogo več.

- Oglas -

Čaj iz koromačevih semen

Kot že omenjeno, lahko čaj pripravite iz različnih delov koromača. Ena izmed možnosti je, da uporabite semena. Za skodelico čaja potrebujete približno 1 žlico oziroma 10 gramov semen, ki jih najprej zdrobite, da se sprostijo okus, aroma in olja. Prelijte z 2,5 dl vrele vode. Počakajte 10 minut, nato pa mešanico precedite in čaj popijte.

Čaj iz svežih koromačevih listov

Za drugo različico čaja potrebujete približno 60 gramov koromačevih listov. Najprej jih očistite, nato pa nasekljajte na manjše koščke. Prelijte z 2,5 dl vode, ki ste jo predhodno zavreli. Po približno 15–20 minutah napitek precedite.

Čaj iz gomolja

Tretja možnost pri pripravi koromačevega čaja je, da uporabite sam gomolj. Potrebujete približno 100 gramov predhodno nasekljanega gomolja. Zavrite 2,5 decilitra vode, ki jo prelijte po koromaču. Po 15–20 minutah precedite.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -