DomovSkrbimo zaseMed – naravna rešitev za lepšo kožo

Med – naravna rešitev za lepšo kožo

Med je bil od nekdaj izjemno priljubljen kot naravna rešitev za marsikatero tegobo. Izjemno cenjen je zaradi svojega antibakterijskega učinka, hkrati pa upočasnjuje staranje kože in poskrbi za mladosten videz.

- Oglas -

Med za lepo in zdravo kožo

Da koža ne bo žejna

Med poskrbi, da je vaša koža videti sijoče, saj pomaga pri prenosu vode iz globljih ravni kože na površino. Z uporabo medu v svojem lepotnem ritualu tako torej poskrbite za vlaženje kože, hkrati pa koži z medeno nego podarite tudi mehkobo in elastičnost.

Da bo koža čista

Med ima antimikrobne lastnosti in je učinkovito naravno sredstvo v boju proti bakterijam in nečistočam na naši koži. Prav tako so ga dolgo časa uporabljali za pospeševanje celjenja blažjih ran in brazgotinic. Med je primeren za vse tipe kože. Če imate težave z aknami, bodo antibakterijske lastnosti v medu poskrbele, da se jih boste znebili ne da bi bila vaša koža po uporabi videti izsušeno in razdraženo. Zaradi svojih vlažilnih lastnosti se med dobro obnese tudi pri negi normalne in suhe kože, zaradi protibakterijskih lastnosti pa je odlična nega za mastno in mešano kožo.

- Oglas -

Kako lahko vključite med v svojo lepotno rutino?

Omilite brazgotinice

Zmešajte čajno žličko medu z žličko kokosovega olja in nanesite na brazgotine ali praske. Ko boste nanesli mešanico, na kožo položite še toplo bombažno krpo in pustite, da učinkuje. Ta proces ponavljate vsak dan, dokler ne opazite izboljšanja.

Kopel

V pripravljeno kopel dajte 2 žlici medu in se namakajte 15 minut. Topla voda bo odprla vaše pore in tako bo med lahko resnično učinkoval.

Nad akne

Z medom si pomagajte pri ublažitvi aken. Vatirano paličico namočite v med, nanesite na akne in pustite petnajst minut. Potem dobro izperite z vodo.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -