DomovSkrbimo zaseMSM - Mineral, ki skrbi za naše zdravje in lepoto

MSM – Mineral, ki skrbi za naše zdravje in lepoto

MSM (metil sulfonil metan) je organska oblika žvepla, ki je po količini četrti najpomembnejši mineral v človeškem organizmu in je prisoten v vseh celicah. MSM izvira iz oceanov, kjer mikroskopski plankton izloča žveplo, ki izhlapeva z oceansko vodo v atmosfero. Žveplo pade s padavinami na zemljo, kjer se nabira v rastlinah. Čeprav je prisoten v vseh rastlinah, je njegova količina zaradi podnebnih sprememb in intenzivnega kmetijstva postala razmeroma majhna. Zato ga je kot prehransko dopolnilo priporočljivo uživati, najbolje v naravni obliki, kakršen je MSM iz lubja borovcev.

- Oglas -
MSM mineral

MSM je pomemben za delovanje številnih procesov v organizmu. Sodeluje pri nastajanju novih celic, sintezi kolagena in elastina, pri absorpciji vitaminov, ohranjanju zdravih sklepov, tkiv in mišic ter pri vzpostavitvi kislo-bazičnega ravnovesja.

MSM je pomemben za kosti in mišice

MSM slovi po tvorbi kostnega hrustanca in drugega vezivnega tkiva. Preprečuje produkcijo revmatoidnih faktorjev in lajša težave pri obrabi hrustanca, bolečinah v mišicah, težavah s sklepi ter burzitisu. Uživa ga veliko število športnikov, saj jim pomaga pri hitrejši in učinkovitejši regeneraciji. Spodbuja tudi zdravljenje poškodovanih sklepov in mišic ter povečuje njihovo prožnost. Učinkovito delovanje MSM-ja pri osteoartritisu je dokazala raziskava petih ameriških znanstvenikov na inštitutu Tempe leta 2006. Klinična študija iz leta 2002 pa je pokazala, da je sodelujočim, ki so imeli alergije, z rednim 30-dnevnim uživanjem MSM-ja uspelo zmanjšati simptome, povezane z alergijami.

Pomoč pri kožnih težavah

MSM se odlično obnese tudi pri negi kože, saj ji vrača vlago, ki jo je z leti v koži vse manj. MSM zmešamo z bepanthenom ali s kakšno drugo nevtralno kremo, nato pa si pred spanjem s tem namažemo obraz. Zjutraj bo koža sveža, mehka in sijoča. Mastne hranilne kreme koži ne dajejo potrebne vlažnosti, temveč le zaprejo pore in jo zamastijo ter posledično izsušijo. Za težave z luskavico ali drugimi kožnimi težavami zdravniki predpisujejo kortikosteroide, umetne snovi, ki sicer začasno pomagajo, ampak hkrati tudi tanjšajo kožo, kar dolgoročno prinaša še več neprijetnosti. Kot pri negi obraza se prizadeti deli kože zvečer namažejo z zmesjo kreme in MSM-ja. Od luskavice prizadeti deli kože ohranjajo vlažnost in prožnost, kar posledično zmanjšuje luskavost ter razpoke na koži. To lajša življenje ljudi, ki jih je prizadela ta neprijetna težava. Učinkovit je tudi pri aknah, izpuščajih, dermatitisu in brazgotinjeni koži. MSM se lahko istočasno uživa in maže zmešan s kremo po koži.

- Oglas -

MSM mineral lepote

Mineral MSM je pomemben za rast zdravih čvrstih las in nohtov ter za mehko in sijočo kožo. Z njegovim uživanjem se razstruplja organizem, kar pospešuje izločanje alergenov in raznih patogenih organizmov. Človek se počasneje stara in se počuti mlajši ter je tudi takšnega videza. Zaradi vsega naštetega ga imenujejo tudi mineral lepote.

Preberite tudi: Revma in Revmatske bolezni: Ko obkladki niso več dovolj

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -