DomovPrehranaPreštevanje kalorij ne zadošča

Preštevanje kalorij ne zadošča

Če želimo ohraniti vitkost s strogimi dietami z malo kalorij, se pravi s sadnimi solatami in okisanimi zelenjavnimi krožniki, se nam lahko zgodi, da ne dosežemo dobrega počutja, ampak postanemo razdražljivi… Če bi si zraven privoščili polnovredno rezino kruha, bi dobili glukozo in vitamine skupine B. Slednji so pri hujšanju bolj pomembni kot preštevanje kalorij.

- Oglas -

kalorije

Nepotrebne kilograme nabiramo zaradi: neustrezne prehrane, udobnega sedečega dela, pomanjkanja fizične dejavnosti, stresnega življenja, bogatega izbora hrane, ki nam jo ponujajo oglaševalci in je že na prvi pogled videti okusna.

Vse našteto upočasni našo presnovo. Če si v želji, da bi shujšali, močno omejimo vnos hrane, telo za tvorbo energije uporabi mišično maso in ne maščobnih zalog. Da bi telo porabilo glukozo iz rezerv, potrebuje vitamine skupine B.

- Oglas -

Bolj ko živimo stresno, več vitamina B2 porabimo za izdelavo stresnih hormonov in zmanjka ga za celično presnovo. Prav vse vitamine skupine B najdemo v jetrih, veliko večino tudi v polnovrednih žitih oziroma v žitnih kalčkih. Po več vitaminov skupine B vsebujejo tudi rdeče meso ter ribe, zlasti losos, tunina in postrvi, ter pivski kvas.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -