DomovBolezni in simptomiUstavite izpadanje las

Ustavite izpadanje las

Za odpravljanje težav z izpadanjem las poznamo že veliko različnih medicinskih pripravkov in domačih zvarkov. Alternativna medicina se seveda tega loteva na svoj (popolnoma drugačen) način. Zato smo posebej za vas zbrali nekaj nasvetov izjemnih alternativnih zdravilcev, kako se temu izogniti.

izpadanje las

- Oglas -

Vsi imamo radi svoje lase in »žalujemo« za vsakim izgubljenim laskom in potiho štejemo lase, ki ostanejo na krtači ali na tleh. Možno je, da ste poskusili že številne izdelke, ki obljubljajo popolno izboljšanje, pa vam nobeden izmed njih ni nudil pravega rezultata. Zato vam predlagamo, da se raje vrnete nazaj k osnovni negi las, k naravnim in vsakodnevnim rešitvam za zdrave in močne lase.

Prehrana in kopeli

Kadar izpadanja las ne povzročijo genetski razlogi, je le neposredna negativna posledica slabe prehrane. Naši lasje se namreč hranijo z našo hrano oziroma iz tistega, kar užijemo, črpajo hranila zase. Če se radi zatečete k hitri prehrani, mastni in visoko kalorični hrani, potem bodo vaši lasje težko dobili vse potrebne snovi in se bodo zato pogosteje lomili ali izpadali. A to ne pomeni, da potrebujete kakšne eksotične sestavine v hrani!

Precej preprosto je, saj vam svetujemo, da v prehrano vključite ribe in proteine, ki so bogati z esencialnimi maščobnimi kislinami, se raje mastite s svežo temno zeleno zelenjavo in za prigrizke izberite oreščke, kakršni so mandlji in orehi, ter v hrano vključite polnozrnata žita.

- Oglas -

Izogibajte pa se zelo vroči kopeli ali tuširanju z vročo vodo, saj je lahko tudi ta odgovorna za izpadanje las. Vroča voda odpre pore, z lasišča popolnoma spere olja in tako vaši lasni mešički postanejo krhki. To pa povzroča lomljenje in izpadanje las. Zato se raje umivajte z mlačno vodo in izperite s hladno.

izpadanje las

Voda in zrak

Vnos vode pa je pomemben za zdrave lase. Če so vaši lasje in lasišče suhi, potem vam vaše telo skuša povedati, da pijte vodo. V prehrano pa vključite tudi sadje, saj pomaga vlažiti lasišče. Prav tako je pomembbno, da se redno gibljete. Ste se kdaj spraševali, zakaj imajo ljudje v dobri fizični pripravljenosti lepe lase in kožo? Ne le, da telesna vadba izboljša presnovo, pomaga nadzirati telesno težo in skrbi za splošno zdravje, pač pa izboljšuje tudi kakovost in teksturo vaših las in kože. Hkrati vas razbremenjuje stresa, ki je tudi vzrok za izpadanje las.

Zahvaljujoč podnebnim spremembam in onesnaženosti v zraku naši lasje izgubijo lesk in slabijo – tudi zaradi stresa. Priporočljivo je, da jih redno strižete. Lahko pa si privoščite tudi lasno masažo tako, da v lase in lasišče vtrete vroče olje, da tako lase kot lasišče temeljito nahranite. Če imate prhljaj, se olju izognite, saj bo le okrepilo prhljaj, lasje pa bodo še bolj izpadali. Izogibajte se masažam glave, če vam lasje močno izpadajo. Vsekakor pa je priporočljivo, da si privoščite oljno masažo vsaj eno uro preden si boste oprali lase, da jih tako resnično nahranite.

Vam lasje še vedno izpadajo? Preverite, če je krivo bolezensko stanje. Mnoge bolezni so povezane z izpadanjem in redčenjem las. Posvetujte se s specialistom, da dobite odgovor na pomembno vprašanje, saj izpadanje las lahko nakazuje številne druge težave.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -