DomovAlternativna medicinaSončni eliksirji: Zdravilna pomoč pri različnih tegobah

Sončni eliksirji: Zdravilna pomoč pri različnih tegobah

Sončni žarki imajo zdravilno moč, saj blagodejno delujejo na telesno in duševno zdravje. Sončna energija kot naraven izvor energije je povsem brezplačna in v neomejenih količinah dostopna vsakomur. Pri terapiji s soncem različne snovi vpijejo sončno energijo z namenom zdravljenja različnih bolezni. S sončnimi eliksirji, kot so osončena voda, osončen sladkor in osončeno olje, si lahko pomagamo pri lajšanju mnogih težav.

- Oglas -

Že od začetka civilizacije so sonce častili kot dajalca življenja in moči. Izkazovanje spoštovanja in pozdrav soncu ob zori pripomore k prečiščevanju telesa in usklajenem delovanju notranjih organov. Zgodnji sončni žarki pospešujejo delovanje žleze hipofize. Sončna svetloba v telesu aktivira vitamin D, ki je osnova za čvrste kosti. Sončni žarki so koristni v primerih pomanjkanja ali zmanjšanega vnosa določenih snovi. Sončna svetloba, barva in toplota vplivajo na rast in razvoj organizma.

Sončni eliksirji

Barvna terapija

Tesno povezana s solarno terapijo je barvna terapija, ki je najbolj naravna vrsta terapije. Različne barve vplivajo na določene dele telesa in na posamezne organe. Sonce emitira sedem barv. Od teh sedmih barv, med katere sodijo vijolična, indigo, modra, zelena, rumena, oranžna in rdeča, so samo tri primarne: rdeča, rumena in modra. Ostale so sekundarne ali terciarne in so kombinacija teh treh barv. Vsaka barva sodi v eno od treh skupin: rdeča, oranžna in rumena so v prvi, zelena v drugi in modra, indigo in vijolična v tretji skupini.

- Oglas -

Človeško telo absorbira svetlobo ne glede na njeno barvo, a to najlaže dosežemo z uporabo obarvanega stekla. Vodo, olje ali kristale sladkorja osončimo tako, da te snovi v obarvanih steklenicah izpostavimo delovanju sončnih žarkov. Terapija z barvo lajša in celo odpravlja tudi različne oblike zasvojenosti. Sončno žarčenje pomaga pri nadomeščanju ali ustvarjanju nekaterih določenih barv ali snovi, ki primanjkujejo organizmu in katerih pomanjkanje ogroža pravilno delovanje organizma.

Osončena voda

Čiste steklenice oranžne, zelene ali modre barve napolnimo z vodo, pri tem pustimo četrtino vsake steklenice prazne. Zapremo steklenice in jih pustimo na soncu šest do osem ur, dovolj oddaljene drugo od druge, da si ne mečejo sence. Te steklenice pretvorijo običajno vodo v osončeno, ki se zdaj lahko shrani in in uporablja kot terapija naslednjih štiri do pet dni.

Osončeni sladkor

Steklenice oranžne, modre in zelene barve do polovice napolnimo s sladkorjem. Mesec dni jih puščamo čez dan na soncu. Ponoči jih hranimo tesno zaprte na varnem mestu. Vsak dan steklenico pretresemo in jo očistimo prahu. Sladkor lahko uporabimo že po 15 dneh izpostavljanja soncu. Tako pripravljen sladkor lahko hranimo dlje časa, vendar je treba steklenice s sladkorjem vsake dva ali tri mesece za štiri ali pet dni izpostaviti soncu. Količina za odraslega človeka je pol kavne žličke na dan.

Osončeno olje ali glicerin

Do polovice napolnimo steklenico oranžne ali zelene barve z oljem iz gorčice ali s sezamovim oljem. Steklenice modre barve napolnimo do polovice s kokosovim oljem, glicerinom ali čistim maslom. Pustimo jih na soncu mesec dni, vsak dan jih rahlo pretresemo, premešamo in obrišemo prah. Po mesecu dni je steklenica pripravljena za uporabo. Enkrat na mesec ali dva jih znova za štiri ali pet dni izpostavimo soncu. Steklenice različnih barv postavimo na dovoljšnji razdalji eno od druge.

Sončni eliksirji

Osončneni eliksirji oranžne barve

Eliksirji, pripravljeni z oranžno barvo, so po naravi alkalni. Telo ogrevajo, krepijo mišice in poživljajo krvni obtok. Oranžna barva vpliva zlasti na trebušni del: želodec, jetra, črevo, ledvice in vranico. Tako pripravljen eliksir uporabljamo pri vročini, vnetjih pljuč, kašlju, tuberkulozi, obolenjih srca in živčnega sistema, paralizi, težavah z dihanjem in plini. Lajša tudi prebavne težave in vrača tek. Zmanjšuje telesno težo, preprečuje utrujenost in krepi moč uma. Eliksirje zaužijemo 15 do 30 minut po obroku. Olje iz oranžne steklenice blaži tudi bolečine v sklepih. Ti eliksirji so zelo učinkoviti pri reševanju težav, kot so močenje postelje, obolenje ledvic in vranice ter pri dojenju.

Osončeni eliksirji zelene barve

Ker je zelena barva najbolj zastopana barva v naravi, je dobra rešitev za večino zdravstvenih težav. Eliksirji, narejeni na njeni osnovi, krepijo tonus mišic tako, da jim dajejo več energije. Prečiščujejo kri in pomagajo pri odstranjevanju tujkov iz organizma, spodbujajo delovanje možganov in živčnega sistema. Z zeleno barvo osončneni eliksirji so odlična terapija za težave s prebavo in bolečinami v želodcu in tudi pri sladkorni bolezni, gonoreji, koprivnici, čirih, malignih tumorjih, visokem krvnem tlaku, aknah, bradavicah, ekcemih, suhem kašlju, prehladih in glavobolih. Uporabljamo jih lahko tudi pri obolenjih živčnega sistema, jeter, ledvic in oči. Eliksirje uživamo na prazen želodec ali pa uro pred obrokom.

- Oglas -

Osončeni eliksirjii modre barve

Eliksirji, ki imajo v osnovi modro barvo, so po naravi hladilni in umirjajoči. So zelo dobra antiseptična sredstva. Modra barva vpliva predvsem na grlo in predel glave, sicer pa blaži vnetja v telesu. Otekline in pline v črevesu lahko s to terapijo odstranimo. Modre eliksirje uporabljamo tudi pri vnetjih mandljev in grla, pri zobobolu in oteklih dlesnih, pri gnojnih in drugih vnetjih ust in grla. Lahko jih uporabimo v primerih visokega krvnega tlaka, histerije, živčnih obolenj in nespečnosti. So odlično zdravilo za kožne bolezni, sončarico, notranje krvavitve in podobne težave. Pomagajo pri visoki temperaturi in glavobolu. Da bi dosegli olajšanje zaradi opeklin ali vnetij, polivamo osončeno vodo na prizadeto področje.

Pomaga pri epilepsiji, slabosti, bruhanju, driski, koleri, griži in drugih podobnih obolenjih. Prav tako pri močnih krvavitvah med menstruacijo in obilnih telesnih izločkih. Osončeno olje iz modre steklenice pomaga zniževati povišano temperaturo. Če si dvakrat na dan vtiramo osončeno modro olje v kožo temena, preprečimo izpadanje las in pojavljanje sivih dlak in las, hkrati to tudi odstranjuje prhljaj. Pri nespečnosti masiramo glavo z osončem modrim oljem. Pred spanjem vzamemo en odmerek osončnega modrega sladkorja.

Eliksirji za različne tegobe

V primeru, da imamo več tegob, lahko vzamemo dve vrsti osončene vode v okviru ene terapije. Eliksirje zaužijemo na prazen želodec oziroma uro pred obrokom. Pri zvišanem krvnem tlaku pijemo osončeno zeleno ali modro vodo, pri znižanem krvnem tlaku pa jemljemo osončeno zeleno ali oranžno vodo dva to trikrat na dan.

Ena skodelica osončene zelene vode, ki jo zaužijemo zjutraj, ali oranžne barve, ki se vzame po obroku, pomaga pri odpravljanju trdovratnih zaprtij.

Pri ginekoloških težavah področje trebuha masiramo z modro osončenim oljem. Močno krvavenje, ki traja dlje časa, zdravimo z mešanico dveh delov osončene modre vode in enega dela osončene zelene vode. Tako pripravljeno mešanico pijemo trikrat na dan pred jedjo. Okrepljene bolečine, ki jih spremlja zmerno krvavenje, zdravimo z mešanico dveh delov oranžnega eliksirja in enega dela zelenega. Temu dodamo še masažo spodnjega dela trebuha z osončenim oranžnim oljem.

Za zdravljenje bolečin v srcu in pojačano bitje srca vzamemo en odmerek osončene zelene vode in dva odmerka oranžne vode. Visoko raven holesterola v krvi lahko zdravimo z izpostavljanjem prsnega koša zlati svetlobi.

V primeru psihičnih težav, nespečnosti, fobij, nemira, glavobola in vrtoglavice, izgube koncentracije in teka, masiramo vrh glave z osončenim modrim oljem. Po obroku je priporočljivo sončenje na blagi sončni svetlobi skozi prizmo modre barve. V sončnih dneh nosimo oblačila modre barve.

Pri išiasu pijemo mešanico enakih delov osončene zelene in oranžne barve trikrat na dan. Masiramo nogo z oljem iz osončene oranžne steklenice. Izpostavljamo se učinku oranžne svetlobe.

Pri slabi prebavi in motnjah v delovanju jeter vzamemo zjutraj po en odmerek osončene zelene vode. Vzamemo osončeno oranžno vodo dvakrat na dan pred jedjo. Trebuh izpostavimo žarkom rumene barve dvakrat na dan po 15 minut. V primeru povečanih jeter pijemo osončeno zeleno vodo trikrat na dan. V terapijo vključimo tudi nanašanje modrega olja na predel trebuha.

Pri slabokrvnosti osončena oranžna ali zelena voda krepi organizem med okrevanjem. Ta voda tudi poživlja krvni obtok in proizvodnjo rdečih krvničk.

Če imamo kamen v ledvicah, ga lahko odpravimo s pitjem mešanice enega dela osončene zelene vode in dveh delov oranžne vode, dvakrat na dan. Zelo pomaga tudi petnajstminutno izpostavljanje modri svetlobi.

Pri težavah z očmi – če so te otečene, srbeče, solzne, pordele, za izpiranje redno uporabljamo osončeno zeleno vodo. Namesto kapljic za oči uporabljamo dvakrat ali trikrat osončeno zeleno vodo. Pacient mora biti tri minute izpostavljen modri svetlobi.

Migrene zdravimo s pitjem osončene zelene in oranžne vode. Blago masiramo čelo z osončenim zelenim oljem.

Pacient se lahko reši čira, če pred vsakim obrokom popije en odmerek osončene zelene vode in dva odmerka modre vode. Zelo blagodejno deluje tudi učinkovanje modre svetlobe na trebuh dvakrat na dan po 15 minut.

Rane se hitreje zacelijo, če jih namažemo z osončenim oljem iz modre steklenice. Priporočljivo je tudi izpirati rano z osončeno modro vodo.

- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -