Ali je mogoče hujšati tudi brez lakote in odrekanja ogljikovim hidratom?

Zagotovo vam je že kdo svetoval, da morate čim bolj omejiti vnos ogljikovih hidratov, če želite shujšati. Ogljikovi hidrati so postali v zadnjih letih zagotovo najbolj osovraženo makrohranilo. Tako tudi večina diet temelji na njihovem izločanju. Pa je to zares rešitev?

Je takšno prehranjevanje optimalno za človeka? Je edina pot do izgube odvečnih kilogramov in vzdrževanja želene teže zares to, da praktično nikoli več ne okusite krompirja, riža in podobnih živil? John A. McDougall, zdravnik z dolgoletnimi izkušnjami, vodja terapevtskega programa oziroma delavnic za zdravo življenje in uspešno hujšanje ter avtor številnih knjižnih uspešnic, se s tem nikakor ne bi strinjal. Na lastne oči se je prepričal, kako je mnogim ljudem pri izgubi odvečnih kilogramov pomagal povsem drugačen pristop, in sicer jedilnik, katerega osnova so prav ogljikovi hidrati oziroma natančneje, škrobna živila –  torej živila, ki vsebujejo sestavljene ogljikove hidrate …

Več si preberite v novi številki revije Naja >>

Povejte svoje mnenje - kometirajte