DomovZdravjeJabolčni kis – čudežna rešitev številnih težav z zdravjem

Jabolčni kis – čudežna rešitev številnih težav z zdravjem

Jabolčni kis je popolnoma naravna, vendar izredno koristna tekočina. O zdravilni moči jabolčnega kisa je danes na voljo že ogromno informacij. Kljub temu pa se še vedno pojavljajo nove možnosti uporabe tega napitka, ki ga nekateri imenujejo kar eliksir zdravja. Zdi se, da zdravilne lastnosti jabolčnega kisa še vedno niso do konca raziskane.

- Oglas -

Tokrat vam predstavljamo nekaj najbolj zanimivih možnosti njegove uporabe. Preverite, ali zares poznate vse blagodejne učinke jabolčnega kisa, omenjene v nadaljevanju!

Jabolčni kis za zdravje

Jabolčni kis za uravnavanje krvnega sladkorja

Jabolčni kis zniža raven sladkorja v krvi takoj po obroku, obenem pa tudi na tešče. Redno uživanje jabolčnega kisa je tako zelo priporočljivo za diabetike in za ljudi s t. i. preddiabetesom, zagotovo pa je koristno tudi preventivno. Če boste pili jabolčni kis, je namreč tveganje za to, da zbolite za diabetesom tipa 2, precej manjše.

Ublažitev mišičnih krčev

Krči v mišicah so lahko izjemno neprijetni, podobno pa velja tudi za menstrualne krče. Obstajajo sicer zelo različni razlogi za krče v mišicah, vendar pa je eden najpogostejših pomanjkanje kalija – minerala, ki ga v večjih količinah najdemo prav v jabolčnem kisu. Kalij ima tudi blagodejen učinek na mišice v maternice, zato bo jabolčni kis ublažil tudi neprijetne bolečine, ki se pri mnogih ženskah pojavijo med menstruacijo.

- Oglas -

Pomoč pri izgubi odvečnih kilogramov

To, da je jabolčni kis zelo koristen pri hujšanju, je povezano z njegovo sposobnostjo uravnavanje krvnega sladkorja, ki smo jo že omenili. S tem ko jabolčni kis prepreči prevelika nihanja sladkorja v krvi, vam pomaga tudi pri preprečevanju nenadnih napadov lakote ter poskrbi za hitrejši in dolgotrajnejši občutek sitosti. Z jabolčnim kisom lahko uspešno ublažite tudi simptome t. i. metaboličnega sindroma.

Rešitev težav z bolečim grlom

Bolečine v grlu so lahko izjemno neprijetne. Na srečo pa si lahko tudi v takšnih situacijah zelo uspešno pomagate prav z jabolčnim kisom. Ta je namreč znan po svojem protibakterijskem delovanju. Grgranje jabolčnega kisa, razredčenega z vodo, bo uničilo problematične bakterije in ublažilo bolečine, obenem pa bo tudi dezinficiralo vaša usta in grlo.

- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -