DomovZelena stranBrusnice za zdrava sečila in drugi pozitivni vplivi na zdravje

Brusnice za zdrava sečila in drugi pozitivni vplivi na zdravje

Sveže brusnice so za marsikoga prekisle, po drugi strani pa se vse več ljudi odloča za uživanje različnih pripravkov iz brusnic, kot so na primer čaji, sokovi, kapsule itn. Običajno brusnice povezujemo predvsem z zdravjem sečil, vendar pa nam lahko pomagajo tudi pri mnogih drugih težavah. Vsebujejo namreč ogromno antioksidantov in drugih pomembnih snovi – celo precej več kot mnoge druge vrste sadja. Vendar pa pridejo pri različnih težavah v poštev različni deli rastline. Tako niso uporabni zgolj plodovi.

- Oglas -

Brusnice, naravno zdravolo za sečila in vnetje mehurja

Listi brusnic za uravnavanje krvnega sladkorja

Uživanje čaja, pripravljenega iz brusničnih listov, se pogosto priporoča diabetikom oziroma vsem, ki želite zmanjšati nevarnost za razvoj sladkorne bolezni. Omenjeni čaj je namreč eden najboljših naravnih pripravkov za uravnavanje krvnega sladkorja. Za pripravo čaja potrebujete približno 45 gramov listov in 1 liter vode. Liste stresite v mrzlo vodo, nato pa mešanico segrevajte, dokler ne zavre. Pri nizki temperaturi kuhajte še 10 minut. Tekočino nato odstavite in počakajte še 10 minut, preden mešanico precedite. Če želite, jo lahko zlijete tudi v kuhinjski mešalnik, ne da bi pred tem odstranili liste. Večkrat na dan si privoščite manjše količine tega napitka.

Brusnice so odlična izbira za krepitev imunskega sistema

Približevanje hladnejših dni pomeni tudi povečevanje tveganja za gripo in prehlade. Zdaj je torej pravi čas, da se lotite intenzivne krepitve svojega imunskega sistema. Pri tem si lahko med drugim pomagate prav z brusnicami. Potrebujete 2 žlici posušenih ali 4 žlice svežih brusnic in sveže iztisnjen sok dveh pomaranč. Sestavine zmešajte v kuhinjskem mešalniku, da dobite okusen in izjemno zdrav napitek, ki bo poskrbel za močnejši imunski sistem. Priporočamo, da si napitek pripravite vsako jutro.

- Oglas -

Brusnice - sok iz brusnic

Brusnice za preprečevanje vnetja mehurja

Imate pogosto težave s sečili oziroma z vnetjem mehurja? Potem je skrajni čas, da odkrijete moč brusnic. Redno pitje brusničnega čaja ali soka namreč občutno zmanjša nevarnost za ponavljajoča se vnetja mehurja. Napitki iz brusnic pa vam pomagajo tudi v primeru, da se pravkar spopadate z neprijetnim vnetjem, saj bo zdravljenje tako bistveno hitrejše in uspešnejše.

Korenine brusnic za hitrejše celjenje kože

Zelo koristne so tudi korenine brusnic. Če lahko pridete do njih, si je mogoče z njimi pomagati ob urezninah, manjših razjedah ipd. Potrebujete 1 žlico oziroma približno 15 gramov korenin, ki jih prelijte s 500 mililitri vode. Mešanico zavrite in nato počakajte še 10 minut, preden jo precedite. Tekočino uporabite za obkladke, ki bodo spodbudili celjenje kože.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -