DomovZdravjeKurimo kalorije, a ne v telovadnici

Kurimo kalorije, a ne v telovadnici

Zadnje čase niste bili v telovadnici oziroma ste telesni vadbi povsem obrnili hrbet, poletje pa je pred vrati? Brez skrbi, kalorije lahko kurimo na številne načine, na samo z vadbo. Začnite dan z njo pred zajtrkom! Tako boste izgubili 20 odstotkov več maščobe. In vadba naj ne bo predolga! 10 ali 15 minut. Poiščite kaj eksplozivnega oziroma sebi primernega, kar lahko izvajate kar v dnevni sobi.

- Oglas -

Odpravite se na sprehod

Namesto da se doma takoj usedete pred računalnik, se za deset minut odpravite na sprehod, tudi če ste še tako zaposleni. Lahko tudi samo deset minut hodite gor in dol po stopnicah. S tem boste pokurili 100 kalorij. Manj boste napeti. Če boste tekli po stopnicah, pa jih boste v petih minutah porabili ravno toliko. Intenzivna, četudi samo desetminutna vadba, izboljša prebavo in je enaka dvajset do tridesetminutni zmerni vadbi. Dve in pol minuti intenzivnega teka ali kolesarjenja lahko pripomore k temu, da čez dan pokurimo do 200 kalorij več.

Pridružite se lahko tudi brezplačnemu 30-dnevnemu izzivu Hujšamo skupaj.

Še nimate navdiha? Pa plešite! Ampak res intenzivno. Tako boste pokurili celo več kalorij kot pri teku, plavanju ali kolesarjenju. Med enournim plesom porabimo od 200 do 600 kalorij, hkrati povečujemo moč,  fleksibilnost in celo upočasnimo staranje.

- Oglas -

Tudi med spanjem lahko kurimo kalorije!

Tudi spanje nam pomaga – vsaj osem ur, dve uri pred spanjem ne jejte in seveda ne pijte alkohola. Pa stran od računalnika in po možnosti še televizije. Če že morate gledati priljubljene nadaljevanke, med reklamami – ali vsaj po koncu ene epizode – vstanite, hodite, pretegujte se. Premikajte se, dokler se napeto dogajanje ne nadaljuje.

Kaj jesti?

Za večerjo jejte banane, jagodičevje, jasminov riž. Vse te jedi pomirjajo. Raziskava Univerze v Chicagu je pokazala, da so tisti, ki so hujšali, izgubili 55 odstotkov manj maščob, če so spali pet ur in pol, kot pa ko so spali osem ur in pol.

In še najbolj pomemben in hkrati najbolj preprost nasvet: VELIKO se smejte. Če se res pošteno smejete deset do 15 minut, boste pokurili do 40 kalorij. In koliko bi jih šele v enem dnevu, polnem samega hihitanja!

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -