DomovŠporti in gibanjeTelesna pripravljenost

Telesna pripravljenost

Pokazati vam želimo, da je za dobro telesno pripravljenost in postavo potrebno zelo malo in da je dovolj samo nekaj truda, košček časa in ščepec dobre volje . Dobra telesna pripravljenost je namreč pomembna za naše zdravje, gibanje je ključno za ohranjanje dobrega počutja, pa naj gre za to, da lažje sedite v pisarni ali pa se bolje borite proti prehladom in drugim nepridipravom jeseni.

- Oglas -

telovadba in kalorije

V času, ko imajo vsi zvezdniki osebne trenerje in priganjalce, je nekaj najbolj priznanih delilo nasvete glede hitre porabe kalorij in skrbi za telo.

Hitrejši korak

Prvi nasvet sploh ni tako nov. A pazite, da boste prvih nekaj minut sprehoda hodili hitreje tako, da boste na tla najprej stopili s peto in potem položili preostanek stopala centimeter za centimetrom, medtem ko so vaša ramena sproščena, roke pa naj se zibljejo v normalnem ritmu. Potem pospešujte korak, da boste sicer čutili, da hitreje dihate, a boste sem ter tja še vedno lahko govorili s prijateljico ali prijateljem, ki se vam bo pridružil. To naj traja štiri minute in zapomnite si, da je kurjenje kalorij boljše, če hodite hitreje, ne če hitro hodite dlje.

- Oglas -

Dodajte hitrostno minuto

Po vsakem segmentu hoje dodajte hitrostno minuto. Imate tri možnosti: skoke, sprint ali sprehajalne izpadne korake. Lahko izberete samo eno ponavljanje, za najboljše rezultate pa opravite vse tri.

Sprint

Udarjanje stopal po pločniku lahko pomaga znižati raven kortizola v telesu, stresnega hormona, ki je povezan s povečanjem telesne mase. Med tekom poskrbite za dvig srčnega utripa, da boste brez sape, ko se boste spustili nazaj v hojo. Ne pozabite, da morate držati brado navzgor, da vaš pogled pade naravnost nekaj metrov pred vami. Sprostite ramena, in obdržati glavo v skladu z njimi. Sprint naj traja eno minuto.

Poskoki

Četudi se jih prej niste poslužili, vam ne bodo ušli. Minuto poskokov priporočamo za potisk kardio vadbe. Stojte torej s stopali skupaj in z rokami ob strani in potem ob poskoku hitro dvignite roke ob straneh do vrha, plosknite z njimi in hkrati z nogami skočite narazen. Dovolj pa so tudi kratki poskoki, če vam to ne gre.

Izpadni koraki

Tudi ti vam ne uidejo. Stopite z desno nogo naprej in se spustite proti tlom, da bosta obe koleni pod kotom 90 stopinj. Vaše prednje koleno naj ne gre preko prstov na nogi. Pritisnite na desno peto in dvignite levo nogo, da jo postavite k desni. Nadaljujte enako z levo in tako naprej kakšno minuto.

Rutina

Priporočamo vam, da to ponovite petkrat tedensko, hitro hodite kar štiri minute, nato ponovite hitrostno minuto in to ponovite vsaj sedemkrat. Vsekakor pa pazite na sklepe in kolena in jih ne preobremenjujte.

- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -