DomovZdravjeVoda razstruplja: Ne držite se kislo

Voda razstruplja: Ne držite se kislo

Če želimo preprečiti razvoj bolezni in utrjevati zdravje, moramo iz telesa redno odstranjevati odpadne snovi. Telo porablja veliko energije, da odplavi odpadke, kadar pa se odpadkov nakopiči preveč, potrebuje dodatno pomoč. Najboljše naravno sredstvo za razstrupljanje telesa je voda, v zadnjem času pa postaja priljubljena tudi alkalna voda.

Voda razstruplja

Voda je vir življenja, ki čisti in oživlja naše telo. Je glavni gradbeni element naših celic, ki lahko živijo le v zelo rahem alkalnem okolju. Kri vsebuje 80 odstotkov alkalij ali baz in 20 odstotkov kislin. Žal večina ljudi danadanes trpi zaradi prenasičenosti s kislinami. Stalno preobilje kislin v organizmu vodi v bolezen. Tudi virusi in bakterije postanejo nevarni šele tedaj, ko je telo preveč kislo. Previsoko kislost občutimo najprej kot kronično utrujenost, podvrženost k prehladom, kot kožne spremembe, zvišan krvni tlak in trigliceride, visok holesterol, bolečine v sklepih, artritis, glavobole, težave z notranjimi organi. Odvečna kislina se odlaga v organizmu, tvori majhne kristale v mišicah in sklepih, izzove pomanjkanje kalcija, karies, zlome kosti, poškodbe hrbtenice, kolkov …

- Oglas -

Kopičenje kislinskih odpadkov v telesu, v krvi in drugih telesnih tekočinah, naj bi torej vplivalo na pojav kroničnih bolezni in pospešilo staranje. Tudi razne tvorbe in strupnine, kot so ledvični in žolčni kamni, putika, artrtitis, revma, zvišan holesterol, krvni sladkor, so po svojem izvoru kislinski …

Če pravočasno ne ukrepamo, začnejo hitro odmirati zdrave celice, ki se nato tudi same spremenijo v kislinski odpadek. Pri dolgotrajni zakisanosti organizma se nekatere celice takemu kislemu okolju prilagodijo in mutirajo v rakave celice.

Kakšen je vaš pH

Potenca vodikovih atomov oziroma pH pomeni razmerje med vodikovimi ioni v snovi in je mera za kislost oziroma bazičnost raztopine. Če je pH v telesnih tekočinah nizek oziroma kislinski, je to lahko znak, da je v telesu nakopičenih že preveč odpadnih snovi. Telesne tekočine imajo različne pH faktorje. V krvi naj bi bil pH od 7,36 do 7,44; to vzdržuje pri življenju in ravnovesju vse mikroorganizme in encime, ki omogočajo normalno delovanje telesa in imunskega sistema. Stopnja pH v seču pove, kako telo presnavlja oziroma asimilira alkalne rudnine, kot so kalcij, magnezij, kalij in natrij. Če je telo preveč kislo, začne te rudnine črpati iz kosti in organov, da bi lahko odstranilo kislino iz telesa. To naj bi bil tudi eden od vzrokov za osteoporozo, krhke nohte, težave z zobmi in izpadanje las. Normalni pH v seču lahko zjutraj niha od 6,0 do 6,4 in zvečer od 6,4 do 7,0. PH sline pa nam pokaže tudi dejavnost prebavnih encimov v telesu, in praviloma znaša med 6,4 in 6,8.

Kisel ‘tuš’

Zaradi kislega dežja in vsesplošnega onesnaženja v sodobnem svetu voda postaja čedalje bolj kislinska z nizko vrednostjo negativnih vodikovih ionov. Nekoč je imela studenčnica pH okoli 8–9, zdaj pa je pH tudi studenčnice izpod Triglava samo še okoli 7. To pomeni, da je voda čedalje bolj kisla in da za pomoč pri naravnem čiščenju telesa ni več dovolj alkalna. Znanstveniki so zato že začeli iskati drug vir vzpostavljanja ravnovesja pH faktorja v telesu. Japonci, ki se lahko danes pohvalijo z najdaljšo življenjsko dobo, so vodilni v raziskavah vpliva ionizirane vode na zdravje ljudi, živali in rastlinja. K temu so botrovale tudi uničujoče posledice atomske eksplozije leta 1945. Na Japonskem, v Koreji in drugih azijskih državah je ionizirana voda deklarirana kot medicinski pripomoček. Eden od pionirjev zdravljenja z alkalno vodo je Japonec prof. Hironage Kuninaka, predstojnik bolnišnice Kuninaka, ki je preučil tesno povezanost kislinske krvi z nastajanjem srčno-žilnih bolezni. Vsi njegovi bolniki so imeli na začetku nizek kislinski pH, z rednim pitjem alkalne vode pa sta se visoka raven holesterola in visok krvni tlak hitro normalizirala.

- Oglas -
Šerpa
K dolgoživosti ljudstev s Himalaje, iz Peruja in Ukrajine, kjer mnogi prebivalci dočakajo sto in več let, naj bi pripomoglo tudi pitje vode z visokim pH (9 do10).

Poplava voda na tržišču

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije lahko redno uživanje dobre vode prepreči kar 80 odstotkov sodobnih bolezni. Pri odstranjevanju oziroma nevtralizaciji odpadnih snovi v telesu si lahko uspešno pomagamo z alkalno vodo z visokim pH. Dobra voda ima pH faktor okoli 8–9, kar omogoča naravno čiščenje telesa. Ponudnikov le-teh pa je tudi na slovenskem trgu kar nekaj. Ponudba zajema ionizatorje vode, pa tudi praške in kapljice za dodajanje navadni vodi.

Pri nas je na voljo antioksidantni mineralni prašek za oživitev vode FHES dr. Patricka Flanagana, ki naj bi prav tako hidriral telo oziroma povečal raven negativnih vodikovih ionov. Gre za Flanaganov kremen, oplemeniten z vodikom, ki je zelo močan antioksidant in pripomore k nevtralizaciji prostih radikalov v telesu. Je poustvaril živo vodo po vzoru vode himalajskega ljudstva Hunza. Laboratorijski poskusi na univerzi v Minnesoti so pokazali, da v vodi, obogateni s FHES, celice živijo do dvakrat dlje. Dr. Flanagan, ki mu je mednarodna zveza za nove znanosti leta 1997 podelila naziv znanstvenika leta, menda še vedno izpopolnjuje oziroma preskuša delovanje proizvoda na uporabnikih, sicer pa mnogi ljudje tudi v Sloveniji poročajo o izboljšanju počutja in ozdravitvah.

Številne raziskave so potrdile, da živa voda regenerira delovanje tkiv. Pitje alkalne vode naj bi v telesu delovalo kot čistilo, kar izboljša tudi krvni obtok in pripomore, da celice dobijo dovolj kisika in hranilnih snovi. Redno pitje take vode naj bi zagotavljalo pravilno razmerje alkalnih rudnin v telesu. Seznam dobrodejnih učinkov, ki ga navajajo proizvajalci, je dolg. Pomagala naj bi tudi pri alergijah, sladkorni bolezni, artritisu in protinu, ledvičnih kamnih, prebavnih motnjah, želodčnih težavah in debelosti. Voda naj bi imela s svojim antioksidacijskim delovanjem celo pomlajevalni učinek na kožo, saj naj bi ohranjala njeno svežino in ščitila pred nastajanjem gub.

.
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -